Ψηφιακή Ακτινολογική Μονάδα Νέας Τεχνολογίας

Το πιο πρόσφατο απόκτημα του ιατρείου μας είναι η καινούργια ψηφιακή ακτινολογική μονάδα μηδαμινής ακτινοβολίας που αλλάζει τα δεδομένα από άποψη ακρίβειας δεδομένων και αυτό σε πολλά επίπεδα. Με την προσθήκη του δυαδικού συστήματος ψηφιακής ακτινογραφίας Orthopantomograph OP200D και Ortoceph OC200D, έχουμε την δυνατότητα γρήγορα και χωρίς την επιβάρυνση της ακτινοβολίας να κάνουμε τον πιο ολοκληρωμένο ακτινολογικό έλεγχο που μπορεί να γίνει αυτή την στιγμή στο πιο σύγχρονο οδοντιατρείο.

Ο ακτινολογικός έλεγχος με τις πανοραμικές, παραοβελιαίες, κεφαλομετρικές και ογκομετρικές εικόνες της άνω και κάτω γνάθου είναι χρήσιμος σε περιπτώσεις προεγχειρητικού σχεδιασμού καθώς και μετεγχειρητικής παρακολούθησης των οδοντικών εμφυτευμάτων και της ορθοδοντικής θεραπείας.

Επίσης μπορεί να απεικονίσει όγκους και βλάβες των γνάθων, ενώ με ακρίβεια μπορεί να εντοπίσει κοιλότητες ή φλεγμονές.

Το ακτινολογικό μας αποδίδει ψηφιακά:

  • Ψηφιακή Πανοραμική ακτινογραφία
    Η πανοραμική ακτινογραφία απεικονίζει ολόκληρη της στοματογναθοπροσωπική περιοχή. Με την βοήθεια της πανοραμικής ακτινογραφίας ξεκινάει η σωστή διάγνωση και ολοκληρώνετε η φάση της διάγνωσης της κατάστασης των δοντιών και της στοματικής σας υγείας.
  • Κεφαλομετρική ακτινογραφία
    Με την κεφαλομετρική ακτινογραφία έχουμε την δυνατότητα να εφαρμόζουμε συγκριτικούς ελέγχους για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα σκελετικά μέρη του κρανίου και η άρθρωση της γνάθου μέσα στην πάροδο του χρόνου. Από τον συγκριτικό έλεγχο πηγάζουν όλες οι σωστές θεραπευτικές εφαρμογές και διευκολύνετε το έργο των γναθοχειρουργών και των ορθοδοντικών. Με την Κεφαλομετρική ακτινογραφία αποδίδονται οι αποστάσεις πριν και μετά οποιασδήποτε θεραπείας και είμαστε σε θέση να ελέγχουμε τόσο τις ανωμαλίες όσο και την πρόοδο της θεραπέιας.
  • Ογκομετρική τομογραφία (DVT)
    Χάρη στην Ογκομετρική τομογραφία κάνουμε την διαφορά. Με την βοήθεια αυτής της εξεζητημένης ακτινογραφίας είμαστε σε θέση να ορίσουμε την ακριβή επεμβατική θέση όταν πρόκειται να χειρουργηθεί ένας ασθενής. Η Ογκομετρική ακτινογραφία δείχνει όλο το φάσμα της περιοχής που μας ενδιαφέρει και αποκαλύπτει την ακριβή θέση όλων το στοιχείων που πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας: δόντια, ιγμόρειο, νεύρα, οστά αλλά και την οστική ποιότητα κάτω από τα ούλα.

Ο γναθοχειρουργός σας πρέπει να συμβουλεύετε την ογκομετρική τομογραφία και ειδικά όταν πρόκειται για εμφυτεύματα.

Η ακτινολογική μας μονάδα φέρει πειστήρια τοποθέτησης, λειτουργίας και ασφάλειας της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας.

Φιλικής Εταιρίας 1

Καβάλα, 65403

2510-227-465

Καλέστε μας σήμερα!

Φάξ

2510 227 465

E-mail

info@dr-drosos.gr